Обновена е не само фасадата на училището, но и вътрешният интериор,

...
Обновена е не само фасадата на училището, но и вътрешният интериор,
Коментари Харесай

Търговската гимназия във Варна с уникална нова визия, на Кръстовден по чудо потече  пресъхнала чешма в двора на училището


Обновена е освен фасадата на училището, само че и вътрешният интериор, а от 15 септември възпитаниците му влизат в съвременни класни стаи. Повече за смяната споделя Жечка Георгиева, шеф на гимназията:  

" Същинският ремонт  не беше по никакъв начин дълъг, тъй като строителната площадка е открита октомври 2019 година и на 15 септември 2020 година към този момент си имаме позволение за прилагане. Вярно е, че дълго време работихме по този план, още от 2015 година. Премина през всички процедури и ето, че към този момент можем да се похвалим с едни напълно нови условия на труд и учене.  Това, което е включено в оперативна стратегия " Региони в напредък " включва европейско финансиране със съфинансиране от страната. Подменена е покривната конструкция, безусловно всички съоръжения, ел., ВиК, ОВК, настрана имаме и пожароизвестяване, което е ново. Бяха построени чисто нови тоалетни и ново котелно поделение, което ще бъде на газ.

Тапетите, които виждате в класните стаи и коридорите, са на стойност 50 000 лева, дарени от една фондация, само че колектива си създаде самичък плановете за тези тапети. Имахме шанс, че компанията реализатор на ремонта се съгласи да се съобрази цветово с този план.  Така се получи нещо доста красиво, тази среда въодушевява, тази среда възпитава, тази среда трансформира. Ние, колектива на Търговската гимназия, сме си сложили задачата да променяме към по-добро нещата и мисля, че ни се отдава.

По стратегия " Региони в напредък " се предвиждаше да се направи дребна част от площадката, защото парите за този голям ремонт са 1 млн.лв. без Данък добавена стойност. Безкрайно сме признателни на Общински съвет-Варна и на кмета, тъй като те гласоподаваха за отпущането на спомагателни средства, с които успяхме да обновим изцяло и спортното игрище за нашите възпитаници.

Другото, с което желая да се похваля, е че в двора на учебното заведение има една чешма, която е издигната 1888 година  Училището е културна полезност, а чешмата е монумент на културата, тя беше реставрирана. Освен реставрацията, най-ценното за нас е това, че от нея потече вода. Повече от 30 години от тази чешма вода не е текла, а тази година навръх 14 септември, Кръстовден, водата потече.  Приемаме това за прокоба за здраве и триумф на нашите учители и възпитаници ", разяснява госпожа Георгиева.

Относно провокациите, с която би трябвало да се оправят в условия на ковид преподаватели и деца, директорката  сподели:

" Нормално е да има някакво терзание, само че в случай че се разболее някое дете или учител си имаме процедура, която би трябвало да следваме. Нашите деца не са доста, към 300 деца на промяна. Поради тази причина направената организация с маските в коридорите, с еднопосочното придвижване, не допуска напрежение.  На доста места в коридорите са сложени дезинфектанти. В стаите се дезинфекцира, тъй че ми е умерено.  Децата осъзнават, че колкото повече пазим себе си и близките, толкоз по-дълго ще бъдем дружно. А те доста желаят да бъдем дружно, не желаят онлайн образование. Трудно ни беше по време на изолацията, само че Търговската гимназия се оправи чудесно. Още от 2016 година имаме построени технологии облачни, в " Школо " работим оттогава, тъй че сътрудниците бяха готови. Въпреки това беше мъчно и дълго отдалеченото образование, измори сътрудниците, измори и децата ", показа Жечка Георгиева.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР